Zbog niza požara u zraku su četiri kanadera i tri air tractora

U protekla 24 sata na području Drniša zabilježeno je više požara.

Dva puta je gorila trava i nisko raslinje na lokaciji Širitovci. Prvi požar na površini od devet hektara gasili su JVP Drniš i dobrovoljna vatrogasna društva Drniš, Promina i Ružić. Požar je stavljen pod kontrolu sinoć oko 20 sati. Drugi požar na istoj lokaciji zahvatio je 1.500 m2 koje su ugasili pripadnici DVD Drniš.

Požar na lokaciji Trbounje prijavljen je oko 22:30 sati, a zahvatio je travu i nisko raslinje na površini 24 hektara. Gasilo ga je 26 vatrogasaca pripadnika JVP Šibenik, DIP Šibenik i DVD Drniš i Ružić. Požar je lokaliziran oko 3:30 jutros, a dogašivanje je u tijeku, piše na stranicama Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Na terenu je pedeset gasitelja iz JVP Drniš, DVD-ova Drniš, Ružić, Promina, Knin, Biskupija, Ervenik, Šibenik, Tisno, Zablaće, Grebaštica, koji uz zračnu pomoć od četiri kanadera i tri air-tractora pokušavaju požar stavit pod kontrolu, doznajemo u Centru 112.

– Trenutna opožarena površina je oko 370 hektara. Riječ je o požaru koji izbio jučer, ali se danas ponovno aktivirao zbog juga. Uz zračne snage, na terenu je pedesetak vatrogasaca koji požar nastoje staviti pod kontrolu.

Vatra se u jednom trenutku približila kućama u selu Donji Marini, ali smo ih uspjeli obraniti i spriječiti nastanak štete, kazao je Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.