Zbog neslaganja sa stranačkim vodstvom županijsko vodstvo i gotovo svi članovi ličkog HNS-a napuštaju stranku

Krunoslav Tomljanović/LO

Priopćenje Krunoslava Tomljanovića predsjednika HNS-a Ličko senjske županije:

Poštovane građanke i građani Ličko-senjske županije !

Ovim putem želim Vas obavijestiti da sam dana 2. prosinca .2020 godine podnesao neopozivu ostavku na sve stranačke dužnosti, kao i zatražio ispis iz Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati. Ispis iz stranke, osim mene zatražilo je i cijelo županijsko predsjedništvo kao i velika većina članica i članova Ličko-senjske županije.

Razlog moje ostavke kao i razlog ispisa iz stranke, kako kod mene tako i kod većine članova je u dugogodišnjem ne slaganju sa stranačkim vodstvom koje je po nama neobjašnjivim odlukama pojedinaca iz vodstva stranke, svjesno ili nesvjesno uništavalo kao i zapostavljalo stranačke organizacije diljem Hrvatske, dok se stranka vodila kao privatno poduzeće, a ne kao politička organizacija u kojoj bi se stranačke odluke trebale donositi sukladno statutu stranke.

Ono što nas posebno vrijeđa, a ujedno i žalosti, neosporna je činjenica da se u proteklom mandatu vlade nitko od HNS-ovih stranačkih dužnosnika kao i ministara nije pojavio u Ličko-senjskoj županiji unatoč našem upornom inzistiranju, s obzirom da smo smatrali da su svojim djelovanje uvelike mogli pomoči da se kroz određene projekte znatno pospješi rast i razvoj pojedinih jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije.

Hrvatska narodna stranka- liberalni demokrati za nekoliko dana na Saboru stranke bira svoje novo stranačko vodstvo, a ono što nas žalosti je činjenica da se to događa po četvrti put unutar četiri godine te se po nama i na taj način stvaraju daljnje podjele između članova stranke. Mišljenja smo da su česte promjene vodstva stranke, a bez ikakvog opravdanog objašnjenja kako članovima tako i biračima, loša garancija da bi se stranka u dogledno vrijeme mogla konsolidirati i početi ostvarivati rezultate.

Članicama i članovima, kao i budućem vodstvu Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati želimo sreću i uspjeh u daljnjem političkom djelovanju.

Svoje daljnje političko djelovanje nastavljam kao nezavisan vijećnik u gradskom vijeću grada Senja, a nastavak moje političke karijere kao i većine mojih prijatelja vidim u zajedničkoj ideji da svoj fokus usmjerimo isključivo na lokalnu politiku, te da na lokalne izbore izađemo sa nezavisnim listama.
Krunoslav Tomljanović