Zbog nepropisnog pretjecanja poginula vozačica

Foto: Hina

Kod Svetog Petra Orehovca, na državnoj cesti broj 22, u petak ujutro poginula je vozačica (1961.) kad se zbog nepropisnog pretjecanja sudarila s teretnim automobilom.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke izvijestili su da se nesreća dogodila oko 6.50 sati kada je vozačica rođena 1961. upravljala osobnim automobilom Renault Megane križevačke registracijske oznake u smjeru Guščerovca.

Zbog nepropisnog pretjecanja teretnog automobila MAN s priključnim vozilom varaždinskih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao vozač rođen 1979., sudarila se s teretnim automobilom Fiat Doblo križevačke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao vozač rođen 1960. godine.

Potom je osobni automobil odbačen na teretni automobil MAN.

Na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda smrtno je stradala vozačica osobnog automobila, a vozač teretnog automobila rođen 1960. godine je prevezen u koprivničku bolnicu gdje su mu utvrđene lakše ozljede.

Vozači teretnih automobila nisu bili pod utjecajem alkohola.

Očevidom je rukovodila Zamjenica općinske državne odvjetnice iz Bjelovara.

Od 7,15 do 12,18 sati promet je tom dionicom državne ceste bio u prekidu i odvijao se obilazno pravcem Donji Črnčevec – Selanec – Guščerovec.  (Hina)