Zbog koronavirusa u zagrebačkoj crkvi, cijeloj zajednici određena samoizolacija

Misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu

Jedan član crkve u Palmotićevoj ulici u Zagrebu pozitivan je na koronavirus zbog čega je cijeloj zajednici određena mjere samoizolacije.

Iz Župe Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu izvijestili su da je jedan član zajednice zaražen koronavirusom zbog čega je cijela zajednica u samoizolaciji.

Također, pozivaju župljane koji osjećaju simptome, da se odmah jave svojem liječniku. Mise će se i dalje održavati, ali bez ispovijedi iduća dva tjedna.

“Za jednog člana naše zajednice je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus COVID-19 zbog čega je cijeloj zajednici određena mjere samoizolacije.

Ako netko od vjernika osjeća simptome neka se javi svome liječniku.

Jučer su djelatnici Nastavnog zavoda Dr. Andrija Štampar po nalogu epidemiologa dezinficirali sadašnju dvoranu-crkvu i sve ostale prostorije u prizemlju.

Time su ispunjeni uvjeti da se mogu slaviti sv. mise, ali smo za tu svrhu dužni angažirati naše patre iz kuća na Jordanovcu i Fratrovcu koje ne pogađa mjera samoizolacije. Zbog ograničenih mogućnosti neće biti sakramenta ispovijedi tijekom sljedeća dva tjedna”, napisali su u obavijesti. Zbog svega obavještavaju da će se krizma u nedjelju podijeliti u župnoj crkvi na Jordanovcu te da u crkvi treba nositi maske.

Nacionalno/N1.