Zbog Covida-19 u Karlovcu u samoizolaciji 13 članova Stožera i jedan novinar

Izvor: KAportal

 Zbog prodora novog koronavirusa u Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije onemogućeni su u radu zbog samoizolacije načelnik i zamjenici načelnika, te još 11 članova Stožera, a u samoizolaciji je i novinar karlovačkog radija  “Prvi karlovački”.

Odlukom o imenovanju članova Stožera imenovan je novi sastav Stožera koji je u ponedjeljak održao prvu sjednicu. Sjednicom je rukovodila za načelnicu imenovana zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Za  njenog je zamjenik imenovan vatrogasni zapovjednik Robert Hranilović, a Zavod za javno zdravstvo predstavljat će ubuduće Jelica Magdić, Opću bolnicu Karlovac Hrvoje Cvitanović, Zavod za hitnu medicinu Mario Vrabac i Policijsku upravu Romano Benković.

Epidemiološkom obradom utvrđeno je da je zaražen član Stožera imao ukupno 30 kontakata, nad kojima također traje epidemiološka obrada, svi su jučer i danas dali briseve na analizu, te nitko ne pokazuje simptome bolesti, priopćio je novi glasnogovornik Bernardo Pahor, jer je i dosadašnja glasnogovornica u samoizolaciji.

Svi su oni jučer i danas dali briseve na analizu, te nitko ne pokazuje simptome bolesti, priopćeno je.

Među kontaktima je i novinar radio stanice „Prvi karlovački“, zbog intervjua održanog u četvrtak 9. travnja. Epidemiološke mjere nisu proširene i na desetak novinara koji su bili na tiskovnoj konferenciji stožera 10. travnja. Obrazloženje za tu odluku je da su svi oni bili u fizičkom odmaku od oko dva metra od članova Stožera.

Kako je iz samoizolacije rekao Hini dosadašnji načelnik Stožera Josip Ribar ponovno je danas bris dao i jedini za sada na Covid 19 pozitivan član stožera, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, jer „postoji mogućnost lažno-pozitivnog nalaza”.