Završni tjedan rođendana grada Karlovca: Brojni koncerti i zabavni sadržaji

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je program finalnog tjedna proslave 439. rođendana grada Karlovca.

Upravo od danas proslava se seli na poznatu lokaciju Trga bana Josipa Jelačića gdje posjetitelje čekaju zabavni sadržaji svaki dan od 17 sati u sklopu Dnevnog boravka, a u izvršnoj organizaciji Udruge Izvan fokusa. Vrhunac današnjih događanja svakako će biti koncert umjetničke organizacije „Singrlice“ pod nazivom „The rest of“.

„Pozivamo sve Karlovčane i drage goste da nam se pridruže na današnjem koncertu s početkom u 21 sat“, naglasila je članica Singrlica Danijela Jurac.

„Svaki dan očekuju nas razna događanja, od kojih je potrebno istaknuti koncert Tram 11 u srijedu, koncert Divljih jagoda u četvrtak te koncert Massima u petak. Svi koncerti počinju u 22 sata na glavnoj pozornici Trga bana Josipa Jelačića“, iskaknuo je Filip Trezner.

I ove godine kao ponosan sponzor manifestacije je kompanije HEINEKEN Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko.

”Karlovačko, kao jedan od simbola grada, nastoji biti dio nekih od najvažnijih lokalnih događaja i zato smo ponosan sponzor proslave Dana grada. Briga o lokalnoj zajednici ključan je dio naše korporativne društvene odgovornosti stoga sa zadovoljstvom sudjelujemo i u proslavi Dana grada. Proteklih tjedana Karlovac doslovno živi punim plućima jer je program ovogodišnjeg Dana grada doista bogat i raznovrsan – od kazališnih i plesnih predstava, preko mjuzikla, koncerata do folklornih nastupa.

Posebno nas veseli ovaj posljednji tjedan koji će biti vrhunac proslave. Vjerujem da će koncerti nekih od najpoznatijih domaćih glazbenika kao i tradicionalni bal privući velik broj posjetitelja”, rekla je Helena Radić Bosanac iz Odjela korporativnih poslova kompanije HEINEKEN Hrvatska.

Pridružila nam se i PPK karlovačka mesna industrija, a predsjednik Uprave Igor Miljak poručio je sljedeće:

„U PPK karlovačkoj mesnoj industriji sretni smo kad možemo doprinijeti događanjima koja unose radost i veselje u život naših sugrađana te Karlovac i Hrvatsku čine ljepšim mjestom za život. Jedna od takvih manifestacija svakako je Dan grada Karlovca, koji uistinu nudi mnoštvo sadržaja u kojemu svatko može pronaći nešto prema svom ukusu.

Radi se o pozitivnoj priči po kojoj je Karlovac već postao nadaleko poznat, a budući da smo tvrtka koja je neraskidivo povezana s Karlovcem te u svom nazivu nosi njegovo ime, odlučili smo podržati trud organizatora i dati svoj doprinos tome da ovaj rođendan Grada bude još svečaniji i kvalitetniji od dosadašnjih. Pozivamo sve Karlovčane da sudjeluju u proslavi i želimo im sretan rođendan našeg grada Karlovca.“

Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić istaknuo je činjenicu kako je upravo karlovačka Zvijezda dio pojekta „Ljeto europskih utvrda 2018.“, projekt u kojem sudjeluju utvrđeni gradovi iz 9 europskih zemalja. Grad Karlovac partner je u projektu te dio mreže europskih tvrđenih gradova pod nazivom Forte Cultura.

„Pozivam Karlovčane i goste da nam se pridruže na Rođendanskom balu u petak, 13. srpnja, a prije toga da zajedno bodirmo naše sjajne dečke na utakmici u srijedu, 11. srpnja. Polufinalnu utkamicu Hrvatska-Engleska prenosit ćemo na velikom ekranu upravo na Trgu bana Josipa Jelačića“, zaključio je gradonačelnik.