Završena sjednica NO-a HEP-a, Barbarić ostaje

Završena je sjednica Nadzornog odbora HEP-a. Frane Barbarić ostaje, potvrđeno je za N1 iz HEP-a. Kao što je i najavljeno prije sjednice, nije bilo smjena.

HEP je nakon održane sjednice poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Na sjednici je donesena Odluka o prijedlogu Skupštini Društva za imenovanje dva nezavisna revizora po jedinstvenoj ponudi, PKF Fact revizija d.o.o. i Audit d.o.o., za zakonsku reviziju financijskih izvještaja za 2023. godinu.

Nadzorni odbor je prihvatio informacije Uprave HEP-a d.d. o pokriću gubitka iz zadržane dobiti i namjeri povećanja temeljnog kapitala društva HEP Elektra, o dokapitalizaciji i pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala HEP Toplinarstva, izdavanju sredstava osiguranja plaćanja po ugovoru o zajedničkom korištenju terminala za UPP (LNG terminala) te o statusu prolongata klupskih kredita i produljenja roka važenja državnih jamstava.

Također, Uprava je informirala Nadzorni odbor o pripremi dokapitalizacije od strane Vlade RH, provedbi mjera Vlade i ostalim aktualnim temama. Nadzorni odbor je zatražio pisano izvješće Uprave o otvorenim temama u vezi s poslovanjem HEP-a, prisutnim u javnom prostoru.”

N1.