Završen prvi dan boravka predsjednice Grabar-Kitarović u Osječko-baranjskoj županiji

Prvi dan boravka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i rada njezina ureda u Osječko-baranjskoj županiji završen je u Osijeku njezinim posjetom najvećemu regionalnom festivalu ekstremnih sportova “Pannonian Challenge”, koji se održava 19. put.
Festival se održava od 30. svibnja do 2. lipnja, a okupit će oko 300 natjecatelja iz svih krajeva svijeta. Novost ovogodišnjeg festivala je “To Do” sportska konferencija na kojoj će sudjelovati predstavnici Vlade i turističkih zajednica te organizatori sličnih manifestacija u svijetu, a cjelokupan prihod od kotizacija s te konferencije uplatit će se Centru za pružanje usluga u zajednici “Klasje” iz Osijeka za članarinu djeci koja treniraju u klubovima na području Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Predsjednica Grabar-Kitarović u sklopu boravka u Osječko-baranjskoj županiji u subotu će se u Osijeku, nakon polaganja vijenaca kod kapelice Kraljice mira u povodu Dana Osječko-baranjske županije 2. lipnja, sastati s članovima Vijeća nacionalnih manjina Osječko-baranjske županije, županijskom Koordinacijom udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata i županijskim Savjetom za branitelje te s rektorom osječkoga Sveučilišta Vladom Gubercem.
Na svečanoj sjednici osječko-baranjske Županijske skupštine hrvatska predsjednica održat će prigodan govor u povodu Dana županije, nakon čega će posjetiti gradove Donji Miholjac i Našice te općine Donju Motičinu i Feričance. (H)