Završen natječaj za izvođače radove na obnovi petrinjskom Doma za starije i nemoćne

Izvor: Portal053

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, državna tajnica Margareta Mađerić te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić su u pratnji Magdalene Komes, ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji, obišli navedenu ustanovu.

Komes je podsjetila kako je zgrada Doma dobila žutu naljepnicu. „Razgovarali smo o tijeku postupka. Mi imamo već završen detaljan pregled i projektnu dokumentaciju i ovih dana je završen natječaj za izvođače radova, donesena je odluka o izboru i sada je 10 dana rok mirovanja za žalbu. Nadamo se da ih neće biti i da će uskoro pristupiti radovima i da će na korist korisnicima našim, koji jedva čekaju povratak, i djelatnika, što prije početi i završiti radovi“, rekla je Komes.

Podsjeća kako su njihovi korisnici razmješteni u nekoliko mjesta. „Nažalost naši korisnici su raseljeni gotovo po cijeloj Hrvatskoj, odnosno središnjoj Hrvatskoj. Dio ih je u Topuskom, u našoj županiji, ostali su razmješteni tamo gdje je bilo mjesta u tom trenutku, u Gospiću, Karlovcu, Ogulinu, Koprivnici i tri zagrebačka doma“, rekla je Komes. Što se tiče zdravstvene skrbi, ističe kako su korisnici privremeno premješteni, odnosno prebačeni doktorima prema mjestu boravišta.