Zavadlavu produljen istražni zatvor, otac i brat odbili dati iskaz

zavadlav policija

Sudac istrage splitskog Županijskog suda u četvrtak je produljio istražni zatvor za još dva mjeseca Filipu Zavadlavu (25) zbog trostrukog ubojstva u središtu Splita 11. siječnja nakon kojega se predao policiji.

Zavadlav je na splitski sud iz Zagreba, gdje je nakon zločina hospitaliziran u psihijatrijskoj ustanovi, doveden zbog dokaznog ročišta na kojemu su trebali biti ispitani njegovi otac Ante i brat Stanislav.

No, oni su iskoristili činjenicu što su kao članovi obitelji privilegirani svjedoci pa su sucu Mlađanu Prvanu odbili dati iskaz.

Na prethodnom ročištu, 17. siječnja, sucu su kazali da ne mogu iskazivati zbog stresa kojeg su proživjeli dan ranije kada je Filipov brat Stanislav fizički napadnut u gradskom autobusu na predjelu Kila.

Prije ročišta Zavadlava je pregledala psihijatrijska vještakinja koja je utvrdila da je sposoban za praćenje i sudjelovanje u raspravi. Inače, od predaje policiji on nije bio sposoban dati iskaz pa je prebačen najprije u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a potom i u psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Ročište je održano pod velikim mjerama osiguranja, a policija je na sudu bila u pancirkama.

Zavadlav je osumnjičen da je 11 . siječnja iz automatske puške ubio Juricu Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana. Ubojstva su se dogodila na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici gdje je sveukupno ispalio 36 metaka.

Nakon zločina mirno predao splitskoj policiji koju je sačekao u jednom kafiću na Skalicama.