Zavadlav u vrijeme ubojstva bio pod utjecajem Metadona

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Filip Zavadlav koji je sredinom siječnja u centru Splita iz automatske puške ubio trojicu mladića u vrijeme ubojstva je bio pod utjecajem sintetičke droge Metadon, pokazali su rezultati toksikološkog vještačenja napravljeni u MUP-ovom centru Ivan Vučetić.

Na odvjetništvu su potvrdili kako imaju informaciju o tome, ali da rezultati još nisu stigli u splitsku Palaču pravde.

Nalazi krvi Filipa Zavadlava su otkrili različite supstance i metadon kojega za odvikavanje od narkotika i smirivanje boli koriste ovisnici. Osim toga, nalaz je pokazao i da Zavadlav u vrijeme trostrukog ubojstva nije bio pod utjecajem alkohola.

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić je medijima rekao kako ni on još nije dobio nalaze, no da će on biti važan za daljnji tijek psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se još uvijek provodi u prihijatrijskog bolnici Vrapče.

Filip Zavadlav je 11. siječnja iz automatske puške na Radunici i u Radmilovićevoj ulici sa 36 metaka ubio trojicu mladića koji su se nalazili na dva motora.

Tom prilikom su na mjestu zločina ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), dok je Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Navodni povod tog nezapamćenog trostrukog ubojstva na splitskim ulicama bila je osveta zbog iznuda, prijetnji te fizičkih napada na njegovog mlađeg brata Stanislava, ali i na njega osobno.