Zaustavimo marginaliziranje hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti !

Zagreb, 12.5.2020 - Predstavnici udruga, Hrvatskog bedema te intelektualaca i istaknutih pojedinci iz Platforme Hrvatskih suverenista održali su konferenciju za medije na temu koalicijski sporazum Domovinskog pokreta Miroslava Škore i predstavnika Hrasta i HKS-a o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore, jačanju zajedništva i jedinstva hrvatskih suverenista. Na tiskovnoj su govorili Pero Kovačević (na slici), Rozalija Bartolić, Željko Sačić i Tanja Polić Marković. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Piše: Pero Kovačević

O hrvatskim braniteljima srpske nacionalnosti kod nas se malo govori odnosno gotovo ništa. Za te Srbe, hrvatske branitelje, nažalost, danas u Hrvatskoj ne čuje se dovoljno i njih nema nigdje. Nema ih ni u strukturama vlasti jer ondje očito ima mjesta samo za istomišljenike Milorada Pupovca i njegove Srbe iz redova SDSS-a.

Valja znati i to ponavljati da je u Domovinskom ratu, na prvoj crti obrane Hrvatske, deset posto hrvatskih branitelja bili su pripadnici nacionalnih manjina. Prema službenim podacima, kroz cijeli Domovinski rat u obrani Hrvatske sudjelovalo je oko 10.000 Srba. Ako govorimo o obrani Vukovara, od 1800 branitelja, Srba je bilo oko stotinu, odnosno šest posto. Dakle, to su oni hrvatski građani srpske nacionalnosti koji su, još 1991., javno iskazali da nisu ugroženi oni, nego je ugrožena i napadnuta domovina Hrvatska, i koji su se s puškom na ramenu borili rame uz rame uz sve hrvatske branitelje.

Pitate se tko je marginalizirao hrvatske branitelje srpske nacionalnosti? Odgovor je jednostavan Milorad Pupovac i njegov SDDS uz pomoć svog koalicijskog partnera HDZ-a. Očito je marginaliziranje hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti bio jedan od uvjeta koaliranja Pupovčevog SDSS-a sa Plenkovićevim HDZ-om. Zna li netko da je bar jedan hrvatski branitelj srpske nacionalnosti član SDSS-a Milorada Pupovca?

Prema mojim informacijama niti jedan hrvatski branitelj srpske nacionalnosti nije član SDSS-a, ali je zato veliki broj paravojnih pripadnika tzv. „Vojske RSK“ i četničkih formacija u članstvu SDSS-a.

Je li Milorad Pupovac, “okorjeli etnobiznismen”, koji je na etnobiznisu izgradio svoju sveučilišnu i političku karijeru, kako ga je nazvao Ivo Josipović ili je Srbin po zanimanju, kako ga naziva Mladen Pavković ili oboje, prosudite sami ili je borac za ljudska prava kako se samo proglašava i kako ga predstavljaju “ljevičarski mediji”. Sigurno je jedno da on i njegovi sljedbenici Hrvatsku ne vole. Nepobitno su Milorad Pupovac i njegov SDSS uz pomoć vodstva HDZ-a, a kao njihov koalicijski partner uspijeli marginalizirati hrvatske branitelje-srpske nacionalnosti da javno djeluju i kažu svoj stav, sud u vezi mnogih aktualnih pitanja koje Pupovac po dirigentskom palicom Vučića odnosno tzv “antifašista” otvara počev od ćirilice pa pozdrava “Za dom spremni”, HOS-a i nadalje.

Stav i sud hrvatskih branitelja-srpske nacionalnosti imao bi za mene istinsku i pravu snagu, a vjerujem i vas. Hrvatski branitelji srpske nacionalnosti pozvaniji su i kompetentniji progovoriti o svim tim pitanjima prije Vučića, Pupovca, Miloševića i njima sličnim. Nažalost, Pupovac ih je uz pomoć HDZ-a uspio marginalizirati jer su oni za njega i njegove istomišljenike koji su se pobunili protiv Hrvatske “izdajnici srpstva ”, a za “velike Hrvate”- pripadnike tzv “Munchen bojne” naprosto Srbi.

Vrijeme je da otvoreno govorima o našim suborcima i budemo uz njih. To su sigurno zaslužili jer su zadužili Hrvatsku.