Zatvara se od 80 do 100 Konzumovih trgovina, bit će i otpuštanja

Predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić u Supetru na otoku Braču izjavio je kako se planira zatvaranje između 80 i 100 trgovina, a u planu je i otpuštanje radnika.

-Svake smo godine optimirali svoju prodajnu mrežu, a neke smo trgovine s obzirom na strukturu stanovništva zatvarali. Ove godine to ćemo intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorit ćemo određeni broj trgovina, ali ljude ćemo zbrinuti u skladu sa zakonom. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica, kazao je Ledić, koji je s izvanrednim povjerenikom Agrokora Antom Ramljakom otvorio Super Konzum u Supetru, javlja HRT.

Ledić je objasnio da se počinje s restrukturiranjem mreže, koja mora biti profitabilna.

-Bit će otpuštanja jednog dijela radnika u prodavonicama koje će se zatvoriti, ali zbrinjavat će se u skladu s kolektivnim ugovorom. Jedan dio radnika ići će u druge dućane. Mislim da se neće dogoditi nikakva velika drama, kazao je Ledić odgovarajući na pitanja novinara.

Istaknuo je kako su trgovine Konzuma uoči turističke sezone pune.

-Svu bitnu robu i asortiman imamo. Prodavaonice su pune robe i čekamo sezonu spremniji nego ikad, kazao je Ledić. Ističe i kako su svi dobavljači i dalje spremni na suradnju i svi će poštovati ugovore. Radi se na definiranju onih stvari koje nisu ‘štimale’ posljednja dva mjeseca i manje-više svi su problemi riješeni, rekao je.
Upitan imaju li dovoljno radnika za sezonu, kazao je kako u cijeloj turističkoj industriji, pa tako i trgovini, nedostaje određeni broj radnika, kao i svake godine. Ove godine imaju malo veći izazov, ali rješavaju to sa sezoncima i studentima, rekao je.