Zastupnik Pavliček (HS) pozvao predsjednika i premijera “da odrastu”

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček poručio je u srijedu predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i premijeru Andreju Plenkoviću kako je krajnje vrijeme “da odrastu” u političkom smislu i da se, umjesto prepucavanja, uhvate u koštac s problemima.

Pavliček im je uputio otvoreno pismo u kojem ističe kako “prepucavanja predsjednika i premijera” građanima sada najmanje trebaju.

“Već tjednima šira hrvatska javnost svjedoči vašem međusobnom prepucavanju, svađama, podbadanjima, komunikaciji u kojoj jedan drugog častite neprimjerenim riječima a la ‘šmrkavac’, ‘herojski zec’, ‘piroman’ koje ni u kojem slučaju ne doliče funkciji koju trenutno obnašate”, napisao je Pavliček u pismu.

Pita se jesu li Milanović i Plenković svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazi Hrvatska ili se pak kroz njihovo prepucavanje namjerno želi skrenuti pozornost s puno važnijih tema koje trenutno muče hrvatsko društvo.

Pavliček je zaključio da su stalne svađe premijera i predsjednika države oko potpuno nebitnih tema zadnje što hrvatskim građanima treba u situaciji dok Hrvatska prolazi kroz jedno od najizazovnijih razdoblja od svoje samostalnosti.

“Odrasli ste ljudi, no krajnje je vrijeme da odrastete i u političkom smislu te se uhvatite u koštac sa stvarnim problemima i pokušate ih riješiti. Upravo zato ste dobili potporu hrvatskih građana za obavljanje ovih časnih funkcija, upravo zato primate plaće iz državnog proračuna”, poručio je.

Pavliček je u pismu, uz ostalo, podsjetio i kako su se čelni ljudi političkih, sudskih i vojnih struktura tajno sastajali po ilegalnim klubovima tijekom lockdowna, da su državni tajnici, lokalni dužnosnici, predsjednici državnih tvrtki uhićivani zbog sumnje na milijunske pronevjere novca, a uz to je državni proračun zbog Covida-19 u dubiozi od čak 18 milijardi kuna i veledrogerije ukidaju isporuke lijekova bolnicama zbog višemilijunskih dugova.