Zastoj u zrakoplovnim lukama zbog pada sustava

Twitter

Zrakoplovne luke diljem svijeta pretrpjele su tehničke probleme uslijed privremenog pada sustava za prijavu putnika i prtljage, javljaju strane agencije.

Zrakoplovne luke u Parizu, Zurichu i Frankfurtu su potvrdile probleme s računalnim sustavima, ali i poručile da su ti problemi brzo riješeni.

Frankfurtska zračna luka potvrdila je na Twitteru da Lufthansa i njeni partneri nisu mogli vršiti prijavu prtljage putnika gotovo 20 minuta. Australski avioprijevoznik Qantas također je prijavio grešku.

Amadeus, program za check-in putnika, pao je, ali je ponovno uspostavljen. Prijava putnika vrlo je brzo opet uspostavljena, pojasnila je glasnogovornica Qantasa Stephen Moynihan. Amadeus, koji je u četvrtak imao problema s mrežom, upravlja softverom koji podupire sustave rezervacije i druge operacije za zrakoplovne tvrtke.

CNN je potvrdio da su pogođene sljedeće zrakoplovne linije: Air France, Southwest, China Air, Qantas, Korean Air i Lufthansa. Zračne luke u kojima je došlo do privremenog zastoja u prijavi putnika prema CNN-u su Incheon (Seul), Haneda (Tokio), Charles de Gaulle (Pariz), Zurich, Frankfurt, Gatwick (London)
i Heathrow (također London).