Zašto su Hrvatski suverenisti za Jandrokovića, Plenkovića i njihovu kliku radikalno desna snaga ?

Piše: Pero Kovačević

Nije sporna činjenica da su politici sadašnjeg vodstva HDZ-a, prije svega Andreju Plenkoviću i Gordanu Jandrokoviću Hrvatski suverenisti najveća prijetnja. Bilo je to vidljivo u kampanji za protekle izbore za Europski parlament, a svjesni su činjenice da Hrvatski suverenisti rastu i jačaju iz dana u dan. Upravo zbog toga cijelo vrijeme nastoje putem svojih „neovisnih medija i novinara“ ocrniti Hrvatske suvereniste nazivajući ih radikalno desnom ekstremnom snagom, a sebe predstavljajući kao „viša bića“, prosvjetitelje i vizionare.

Tako je i jučer Glavni tajnik HDZ – Hrvatska demokratska zajednica Gordan Jandroković postupajući u skladu sa strategijom „Crni labud“ rekao: “kada je riječ o Škorinim podupirateljima, postoji koalicija radikalno desnih ekstremnih političkih snaga”.

Stoga je red da odgovorim Gordanu Jandrokoviću, Andreju Plenkoviću i njihovim „neovisnim medijima i novinarima te da javno spozna zašto smo mi za Plenkovića, Jandrokovića i njihovu kliku na vlasti hrvatsko- srpsku koaliciju sa žetončićima, HNS-om, Sauhom, Opačićkom i drugim radikalno desna ekstremna snaga.

Krenimo redom. Hrvatski suverenisti nastali su kao odgovor na zahtjev naroda koji želi zajedništvo svih onih koji vide Hrvatsku kao suverenu državu, svih onih koji hrabro i dosljedno štite i promiču hrvatski nacionalni identitet i temeljne vrijednosti hrvatskog naroda. Jandrokoviću, reći ću vam u najkraćim crtama i na najjednostavniji način što je to danas suverenizam i za što se mi zalažemo. Suverenizam znači svoj novac (dok ne odlučimo drukčije), neovisno pravosuđe, uređen pravni sustav, uređeno gospodarstvo, funkcionalno uređena vojska, i opći (nacionalni) interes svih građana Hrvatske. Cilj nam je da Hrvatski sabor donosi zakone u interesu hrvatskog čovjeka, ne u korist interesnih skupina i raznoraznih lobija. To znači da će se ovršni zakon donijeti u interesu hrvatskih građana, a ne ovršne mafije, da će se zakoni iz područja poljoprivrede donositi u interesu hrvatskih poljoprivrednika,a ne u korist agromafije i raznih kapitalističkih korporacija.

Suverenizam znači da će prijedloge zakona raditi najstručniji ljudi u Hrvatskoj, a ne „Borg grupa“ ili lobisti interesnih skupina, da će institucije pravne države biti neovisne , stručne i profesionalne. Jedan od najvažnijih ciljeva nam je stvoriti održivo gospodarstvo, to je jedini način da zadržimo mlade, pametne i školovane ljude, jer samo su oni budućnost našeg naroda i hrvatske države. Zalagat ćemo se za donošenje odluka u čijem su fokusu dobrobit i interesi hrvatskog naroda i hrvatske države, a ne raznih elitističkih grupa koje rade za tobožnje „nadnacionalne“ interese. Cilj nam je ponovo osvijestiti važnost rada, razvijanje radne etike, rast potražnje i plaća unutar naših granica. Naši zastupnici neće ići u Bruxellles po svoje mišljenje, već će postupati u interesu hrvatskih građana i hrvatskih gospodarskih interesa.

Jandrokoviću, naši temeljni ciljevi su: -uspostava pravne države i načela vladavine prava, ustrojavanje neovisnih, profesionalnih i učinkovitih institucija pravne države; -zaustavljanje iseljavanja hrvatske mladeži i izvrsnosti u inozemstvo; -donošenje zakona u Hrvatskom saboru koji će prije svega biti u interesu hrvatskih građana; -sankcioniranje pljačke i grabeži u priči zvanoj pretvorba i privatizacija na hrvatski način; -dokidanje dvostranačja; -obračun sa korupcijom i organiziranim kriminalom; – izbavljenje blokiranih i ovršnih iz dužničkog ropstva i od ovršne mafije; – proglašenjem Hrvatske ekološkim dobrom; -proglašenje gospodarskog pojasa i -niz drugih aktivnosti koje će učiniti hrvatski narod ponosnim, zaštiti dostojanstvo hrvatskih branitelja i njihovih obitelji,mladih,radnika i umirovljenika.

Eto, zbog toga smo mi Plenkoviću, Jandrokoviću i njihovoj kliki na vlasti radikalno desna ekstremna snagom. Naravno da su pobrojani ciljevi Hrvatskih suverenista za Jandrokovića, Plenkoviću i sve političke elite koje su hrvatskom narodu i hrvatskim građanima ukrali zadnjih 18 godina prijetnja, opasnost te radikalno ekstremni i desne jer će donijeti korjenite promjene u društvu i vratit će Hrvatsku narodu, oni više neće biti gospodari Hrvatske. Pa ako su ovi ciljevi i nakane Hrvatskih suverenista radikalno desni i ekstremni, a narod ih želi onda smo mi Hrvatski suverenisti stvarno za Jandrokovića radikalni i ekstremni, pa neka smo.