Pero Kovačević: Zašto Dubravka Šuica ne govori Hrvatski u Europskom parlamentu ???

Šuica saslušana u Europskom parlamentu_______

Piše: Pero Kovačević

Tijekom jučerašnjeg saslušanja Dubravke Šuice pred nadležnim odborima Europskog parlamenta, Šuica je odgovarala na pitanja članova odbora na engleskom. Priznajem, Šuici engleski jezik ide bolje od Pipl mast trast as! Ingrid Antičević Marinović, ali nekako se od profesorice engleskog i očekuje da razgovjetnije i s pravilnim naglaskom govori engleski jezik.

Postavlja se pitanje zašto je Dubravka Šuica jučer odgovarala i govorila pred nadležnim odborima Europskog parlamenta na engleskom, kad je hrvatski jezik službeni jezik u Europskom parlamentu. Zar se srami hrvatskog jezika i Hrvatske. Zašto nije govorila Hrvatski??

Ruža Tomašić za razliku od Šuice tečno govori engleski jezik, ali u Europskom parlamentu govori na hrvatskom i tako se poštuje svoj narod, svoja zemlja, svoj jezik, zar ne!!! Jednako tako taj prigovor se odnosi i na predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović.

Dužnosnici su obvezni kad predstavljaju Hrvatsku poštivati svoju zemlju i svoj jezik i govoriti hrvatski. Stvarno su “vjerodostojni”.