Zasjeda Glavni odbor SDP-a – Bernardićeva tri cilja u 2018.

Glavni odbor SDP-a na Iblerovom trgu raspravlja o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, opozivu potpredsjednice Vlade Martine Dalić, ali i o unutarstranačkim temama. Točno je tjedan dana do najvećeg okupljanja SDP-ovaca – izvještajne konvencije.

Na njoj bi gotovo 1000 delegata trebalo usvojiti novi stranački Program i Statut. Uvodno se odboru obratio predsjednik stranke Davor Bernardić.

“Ponudili smo prije 10 mjeseci naš plan za Agrokor prema kojemu bi koncern već bio u procesu restrukturiranja, a radna mjesta spašena. Ponudili smo i novi plan, jer smo svjesni situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. Obnovili smo i međunarodnu suradnju – sudjelovali smo u izradi ‘Lisabonske strategije’ europskih socijalista u sklopu koje ćemo tražiti povjerenje na europskim izborima. Naš zadatak i odgovornost su istinski reformski zahvati za bolju Hrvatsku”, poručio je među ostalim Davor Bernardić.

Dodao je kako u 2018. godini SDP ima definirana tri cilja: plan za investicije i nova radna mjesta, plan za socijalnu sigurnost svih građana Hrvatske i plan za mlade.