Zaražen još jedan liječnik, kardiolog iz KBC-a Zagreb

Nakon dvoje liječnika iz KB-a Dubrava pozitivnih na koronavirus u nedjelju je stigao pozitivan nalaz za još jednog liječnika, kardiologa iz KBC-a Zagreb, koji je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, objavio je Jutarnji list.

Oboljeli je boravio inozemstvu proteklih 15 dana pa se zasad ne zna kako se zarazio. U samoizolaciji je još 11 djelatnika koji su bili s njim u kontaktu te je zatvoren taj dio kardiologije.

Provedena je opsežna epidemiološka provjera jer je osim s kolegama početkom tjedna taj liječnik bio u kontaktu s pacijentima.

Kardiolog je u srijedu pojačano kašljao, pokrenuta je procedura o postupanju u slučaju sumnje na koronavirus, poslan je u samoizolaciju, gdje je čekao nalaz iz Klinike za infektivne bolesti.

Pretpostavka je da je liječnika zarazio neki pacijent ili se to dogodilo na stručnom skupu održanom u Hrvatskoj, na kojem su bili jedan Britanac, Talijan i Španjolac. Navodno nitko od njih zasad nije zaražen, piše Jutarnji list.

Prethodno je ministar zdravstva Vili Beroš najavio da Hrvatska ulazi u treću fazu obrane od koronavirusa,nakon što je među 49 evidentiranih slučaja zaraze utvrđeno dvoje liječnika iz KB-a Dubrava.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” Alemka Markotić izjavila je u nedjelju kako se i u toj bolnici provode izvidi o mogućoj zarazi koronavirusom određenih zdravstvenih djelatnika zbog sumnji na “neke suspektne stvari”.