Zapovjednik Odlučne potpore zahvalio RH i njezinim vojnicima za služenje u Afganistanu

Kabul, 18.12.2019 - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom započeo je službeni posjet Afganistanu posjetom pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta u kampu Marmal na sjeveru Afganistana. foto HINA/ MORH/ ua

Zapovjednik NATO-ove misije Odlučna potpora i zapovjednik američkih snaga u Afganistanu general Austin Scott Miller zahvalio je u petak Hrvatskoj i njezinim vojnicima za služenje u Afganistanu.

Miller se sastao s hrvatskim ministar obrane Damirom Krstičevićem u Zapovjedništvu NATO-ove misije u Kabulu, priopćeno je iz MORH-a.

Krstičević, koji boravi treći dan u službenom posjetu Afganistanu, i general Miller razgovarali su o doprinosu RH u NATO-ovoj misiji Odlučna potpora, planovima NATO-a vezano uz budućnost te misije te o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu.

“Hrvatskom narodu želim reći hvala. Služenje u Afganistanu je važno za sve naše države, važno je i za partnerstvo u NATO-u i bitno je zaštititi sve nas. Upućujem zahvale Vama osobno ministre i hrvatskoj državi za požrtvovnost i predano služenje vaših vojnika ovdje u Afganistanu”, kazao je Miller. 

Krstičević je također izrazio zadovoljstvo sastankom s generalom Millerom, istaknuvši: “Hrvatska je jedna od 38 zemalja koja sudjeluje u misiji u Afganistanu. Zajedno s partnerima  pridonosimo uspostavi međunarodnog mira i sigurnosti, savjetujemo i mentoriramo afganistanske snage kako bi mogle preuzeti odgovornost za mir i sigurnost u svojoj državi. Drago mi je čuti da zapovjednik misije Odlučna potpora ima riječi hvale za hrvatske vojnike i zaista sam ponosan”. 

Uz obostrane riječi zahvale na predanom angažmanu u misiji, Krstičević i  Miller uputili su čestitke pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta u Afganistanu i njihovim obiteljima u povodu nadolazećih blagdana.