Zaposlenica trgovine pala s ljestava. Moraju joj platiti gotovo 10.000 eura

Zaposlenica trgovine obuće pala je s ljestava dok je kutije pokušala staviti na najviši dio polica.

U presudi se navodi kako je žena potkraj svibnja “pretrpjela ozljedu na radu kad je kao zaposlenica pala s ljestava na pod dok je u skladištu trgovine slagala kutije na policu”. No, iz trgovine navode kako je radnica sama kriva za pad.

“Radnica je slažući kutije na police izgubila ravnotežu na ljestvama, što se zbilo propuštanjem ulaganja dužne pažnje u obavljanju radnih zadataka, pa je kao uzrok ozljede navedena viša sila“, kaže poslodavac.

Ozlijeđena žena svjedočila je na sudu kako se “prilikom slaganja robe morala popeti na visoke ljestve te joj je kolegica dodavala kutije i kad je htjela robu staviti na lagericu, kutije su je prevagnule i pala je na leđa”.

Kaže kako su se u skladištu služili limenim ljestvama u klimavom stanju, visine oko metar i pol. Po nalogu šefice slagala je robu na zadnju razinu police, iako joj je poznato da je to zabranjeno, a pala je upravo u trenutku kad je stavljala kutije na zadnju policu.

Ozlijedila koljeno i gležanj

Nakon pada je hospitalizirana, bila je na bolovanju godinu i pol, noga joj je bila fiksirana u ortozi, bila je onemogućena u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova. Uslijed ozljede pukli su joj ligamenti te je podvrgnuta operativnom zahvatu, a cijelo ljeto je imala ortozu i štake te je išla na fizikalne terapije.

Medicinski vještak naveo je da je “pacijentica zadobila nestabilnost lijevog koljena zbog puknuća prednjeg ukriženog ligamenta koljena, uslijed čega je operirana, čime se popravila stabilnost lijevog koljena, ali ne u cijelosti”. Također joj se razvilo smanjenje pokretljivosti desnog gležnja.

Sutkinja je zbog toga poslodavcu naložila da bivšoj radnici isplati oko 10.000 eura odštete i troškova. Presuda je nepravomoćna.