Započela akcija ocjenjivanja najboljih poduzetnika i programa u ruralnom turizmu

Fotografija: G.I. Tepeš (lollipop-pr.hr/PRess)

Postupak nagrađivanja ruralnog prostora Republike Hrvatske organizira peti put po redu Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’.

Fotografija: G.I. Tepeš (lollipop-pr.hr/PRess)

U ovaj su projekt uključeni poduzetnici, obrtnici, OPG-ovi, zadruge, udruge iz cijele Hrvatske kao i jedinice područne i lokalne samouprave te turističke zajednice.

“Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma“, ističe mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Udruge ‘Kluba članova Selo’.

Dok nominacije još uvijek pristižu, komisija je već krenula u prvi krug obilaska.

“Akcija obilaska traje nekoliko mjeseci. Moraju se posjetiti i po jasno razrađenim kriterijima ocijeniti svi nominirani, a najboljima će se na svečanosti proglašenja krajem godine uručiti Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja u šest kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija i Vinski turizam“, kaže Stjepan Cukor, predsjednik ocjenjivačke komisije.

U protekle četiri godine u projektu je sudjelovalo oko 400 proizvođača, turističkih projekata i poduzetnika s ruralnih područja, a nagrade je dobilo njih 130.