Zapljenjen avion kojim je za Zagreb letio Mateo Kovačić: Pritvoren kapetan aviona

Izvor: Youtube

Hrvatski su carinici zaplijenili zrakoplov aviotvrtke iz Srbije “Infinity Aviation”, kojim je u subotu popodne iz Madrida u Zagreb doputovao hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Reala Mateo Kovačić sa suprugom Isabelom.

Prema riječima vlasnika “Infinity Aviationa” Miće Jovanovića, carina je njegovu Cessnu Citation CJ1 zadržala u Zračnoj luci Franjo Tuđman zbog optužbe za kabotažu, odnosno zbog toga što je njegov zrakoplov letio između dvaju gradova na području jedne države članice EU-a, a što je zabranjeno prijevoznicima iz zemalja izvan Unije, piše Večernji list.

Jovanović smatra da se ne radi o kabotaži jer je letio između dva grada unutar Unije, a ne između dva grada u Hrvatskoj. Pritom ističe kako su njegovi zrakoplovi dosad petnaestak puta prevozili Luku Modrića iz Zagreba u Madrid i obrnuto i da nikad nije bilo problema.

“A sad su našeg kapetana zrakoplova pritvorili i pustili ga tek uz jamčevinu od 6000 kuna”, kaže Jovanović dodajući kako se bračni par Kovačić u nedjelju istim avionom trebao vratiti u Madrid.