Zaplijenjeno gotovo 12 tona duhana

Gotovo 12 tona duhana zaplijenila je hrvatska policija koja je na graničnom prijelazu Terezinom Polju pri kontroli bugarskog teretnjaka posumnjala u nezakonit promet i trgovinu duhanom.

Policija je duhan otkrila u ponedjeljak ujutro kad je pri ulasku u Hrvatsku prekontrolirala teretnjak s prikolicom bugarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji bugarski državljanin. Graničnom kontrolom i uvidom u priloženu dokumentaciju utvrđeno je da bugarski državljanin prevozi više od 13.200 kilograma duhana u kutijama, to jest 11.800 kilograma čistog duhana u listu iz Grčke od kojeg je dio trebao istovariti u Republici Hrvatskoj na području Zagreba, a dio u Republici Sloveniji.

Kako navodi u priopćenju policija, budući da se osnovano sumnjalo u nezakonit promet i trgovinu duhanom, o tom je obaviještena i mjerodavna Carinarnica Osijek, koja je teretnjak s duhanom preuzela istoga dana u 12,15 sati te ga prepratila u Carinsku upravu u Zagrebu radi daljnje obrade.

Nakon provedenoga i dovršenoga carinskog nadzora, protiv prekršitelja će biti izdan prekršajni nalog od 42.000 kuna, te će biti podnesen zahtjev za naplatu trošarine od 7.128.000 kuna. Vozilo i duhan oduzeti su od prekršitelja.