Zaplijenjeno 25 kilograma marihuane, 1,3 kilograma amfetamina, manje količine kokaina i ecstazyja

Foto: PULS/Ilustracija

Preko 25 kilograma marihuane, 1,3 kilograma amfetamina, 8,4 grama kokaina i 6 tableta ecstazyja (MDMA) zaplijenjeno je tijekom vikenda u Zagrebu, a u policijskoj akciji uhićeno je devet muškaraca, od kojih je osam završilo u policijskom pritvoru, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka policija.

U višemjesečnom kriminalističkom istraživanju zagrebačke policije i Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu, osim opojnih sredstva pronađen je i pištolj, 45 metaka, digitalne vage te oprema za pakiranje i vakumiranje, kazao je na konferenciji za novinare voditelj Službe kriminaliteta droga Dražen Miličević.

“Uhićeno je devet hrvatskih državljana starosti od 21 do 40 godina, od kojih je osam privedeno pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga. Utvrđeno je da je 26 godišnji hrvatski državljanin nabavljao veću količinu droge, vagao je pakirao i prodavao ostalim osumnjičenima, koji su drogu dalje prodavali krajnjim konzumentima”, dodao je Miličević.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, ustvrdila je Danijela Kožić iz Općinskog državnog odvjetništva Novi Zagreb.

“Općinsko državno odvjetništvo provelo je ispitivanje nad osam osumnjičenih od kojih je protiv pet sucu istrage županijskog suda u Velikoj Gorici podnesen prijavak za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana”, kazala je tužiteljica. (Hina)