Viktorija Kaleb: “Gdje su to autentični kršćani što bi za svoju vjeru, naciju i obitelj bili spremni umrijeti, i danas se Hrvati mogu prikazati poput sv.Bartola, ogoljeni do kože”

U Hrastovici je danas , 24. kolovoza paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća kod križa poginulim hrvatskim braniteljima počela proslava Dana Hrastovice i blagdan njihova zaštitnika sv. Bartola.

Svoju počast poginulim braniteljima odali su, u ime grada Petrinje zamjenica gradonačelnika, dr.Viktorija Kaleb, predstavnici  Mjesnog odbora i političkih stranaka.

U crkvi sv. Bartola upriličeno je misno slavlje koje je predvodio fra Domagoj Šimunović iz Slavonskog Broda.

U prigodnog govoru zamjenica gradonačelnika grada Petrinje Viktorija Kaleb tom je prigodom kazala:

“Evo nas na još jednoj komemoraciji za naše heroje Domovinskog rata, mladiće poginule na tlu Hrastovice. Evo nas u Hrastovici i na dan nebeskog zastitnika sv. Bartolomeja, Bartola ili Nikodema, sveca koga se prikazuje kako u ruci drzi svoju vlastitu oderanu  kozu…u Ivanovom Evandjelu Isus vidjevši Natanela kaze:

“Evo istinskog Izraelca u kojem nema prijevare”… evo mladica Hrvata u kojima ne bijase prevare…. sv.Bartol podsjeća nas sve na razborito i odlucno djelovanje.

Mi se danas mozemo upitati… gdje je Hrvat u kojem caruje Istina, gdje su ljudi jasnih moralnih načela i djelovanja, gdje se to mladi mogu uposliti a da nemaju političku ili koju

drugu vezu, gdje se to poštuje obitelj i daje sve od sebe da se zaštiti, da joj se pomogne i omogući dostojan zivot, gdje su ti uvjeti da umirovljeni mogu živjeti od svog teškog  rada.

Gdje su to autentični kršćani što bi za svoju vjeru, naciju i obitelj bili spremni umrijeti, i danas se Hrvati mogu prikazati poput sv.Bartola, ogoljeni do kože” kazala je zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb te dodala:

Oj Hrvatski narode  probudi se iz letargije, iz ravnodusnosti iz depresije, da sutra Gospodin svakom od nas može reći, evo pravog Hrvata (Hrvatice) u kojoj nema prijevare…

Neka je pokoj vjecni nasim herojima i beskrajna hvala i postovanje….