ZAMJENA TEZA

Screenshot/Dnevno.hr/Cropix

Nakon prvog čuđenja već u ranim satima nedjelje zašto tako žustro istupa u medijima kolumnist Dalmatinskog portala inače poslije Slobodne Dalmacije drugi najutjecajniji portal u Dalmaciji.

Sve nam je postalo jasnije koji sat kasnije kada smo iz svog izvora dobili povjerljivu informaciju da je među uhičenim osobama i bivši glavni urednik, a danas novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala Mate Prlić.

Nakon našeg teksta o uhićenju Prlića oglasio se danas i Blaž Duplančić sa Dalmatinskog portala koji Matu Prlića želi prikazati kao jednog jako dobrog i poštenog čovjeka i kako je sam napisao moralna vertikala društva.

Kako nas je ime moralne vertikale Mate Prlića zainteresiralo i zvučalo poznato nakon malog kopanja po arhivi dolazimo do zanimljivog saznanja.
Sad već davne 2003 godine u Dugopolju je zaustavljen automobil Hyundai ZG tablica u kojem su se nalazili navijači Dinama i nakon razbijanja zadnjeg stakla ubačena je zapaljena baklja koja je zapalila automobil. Organizator tog kaznenog djela je Velimir Ronkulin, a kao njegov glavni pomagač u optužnici je naveden tadašnji službeni fotograf Torcide Mate Prlić.

Da, dobro ste pročitali. Ta moralna vertikala i divan čovjek.

Izvor: Facebook

Vratiti ćemo se sada na Damira Petranovića.

Nakon više prozivki prema policiji koja je po njemu pucala u nenaoružani i nevini Hrvatski narod. Sa svojim stavovima potstiče netrpeljivost sjevera i juga.
Na sreću, a njegovu nesreću policija ga snimkama pokazanom na press konferenciji brzo demantira jer se jasno vide huligani koji sa palicama, lancima i vatrogasnim aparatima nasrću na Hrvatsku policiju i ne radi se o incidentu nego napadu na državne organe reda.

U ponedjeljak HRT u redovnoj emisiji Otvoreno obrađuje kao temu napad huligana na policiju i jedan od gostiju iz Splitskog studija je i Damir Petranović. U Zagrebačkom studiju jedan od gostiju je bio Krešimir Antolić, član uprave GNK DINAMO.

Već u prvom svom izlaganju Petranović proziva Antolića da je on potrčko Zdravka Mamića koji po njegovim navodima upravlja Dinamom iz Međugorja upravo preko njega. Za početak tema emisije nije ni GNK DINAMO ni njegovo upravljanje nego napad na Hrvatsku policiju.

Petranović se tokom cijele emisije ponašao kao neki uličar i takvim rječnikom i upadicama se služio tokom cijele emisije.
Umjesto da osudi to teško kazneno djelo on uporno brani neobranjivo i nalazi opravdanja u svemu i svakom osim u onima koji su to djelo i počinili.
Sve to nas i ne treba čuditi jer je Damir Petranović jedan od najvećih promotora i medijskog pokrovitelja Udruge Naš Hajduk.
Sa svojim lijevo libelarnim stavovima često u svojim istupima napada vladajući HDZ.

Njegovi politički stavovi su njegovo pravo ali kao novinar bi morao paziti na rječnik i svoje pisanje jer je jako neobjektivan što se tiče i UNH i samog Hajduka. Njegova izlaganja su puna poziva na mržnju i samo produbljuje jaz između Splita i Zagreba. VW

Kad bi samo čitali njegove pamflete, a da ne znate pravo stanje stvari pomislili bi da je Hajduk sa UNH najuređenij i najpošteniji klub u Europi i u najmanju ruku prvak iste. Njihov način razmišljanja je takav da si sa njima ili si protiv njih. Nema tu ni d o demokracije već je sve isprepleteno sitnim interesima.
Razgovarajući sa njegovim bivšim kolegama iz vremena pisanja za Slobodnu Dalmaciju dolazimo do saznanja da je nekada bio vrlo perspektivan novinar ali je na žalost zastranio i danas je heroj samo UNH.

U Splitu postoji i određen broj starijih navijača Hajduka okupljenih oko facebook grupe “Doli udruga naš Hajduk” i sa njima se često Petranović sukobljava i ne poreza od osobnih uvreda upućenim članovima te grupe i nazivajući ih protivnicima Hajduka jer ne razmišljaju njegovom nego svojom glavom.
I za kraj očekujem da će državni organi reagirati prema zakonu jer on sa svojim istupima raspiruje mržnju što je po ustavu RH kazneno djelo.
Treba neko stati na kraj takvim moralnim vertikalama.

D.Veseljak