Žalac ponudila ostavku Plenkoviću

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijala Žalac izjavila je u ponedjeljak da je ponudila premijeru Andreju Plenkoviću ostavku zbog prometne nesreće u kojoj je osobnim vozilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu u subotu u Vinkovcima, pri čemu je vozilom upravljala bez važeće vozačke dozvole.

“Premijeru sam odmah u subotu ponudila svoju ostavku. Jutros sam razgovarala o tome, ponudila mandat na raspolaganje. Uopće me ne opravdava da imam nevažeću vozačku dozvolu, to je takav splet okolnosti”, rekla je ministrica Žalac. “Ja kad sam dala na policijskom uviđaju prometnu i vozačku, policajac je rekao da je istekla, ja to naprosto nisam znala, otkad sam u Zagrebu niti vozim auto, vozi me vozač. Vozim auto kad za vikend dođem doma u Vinkovce”, objasnila je, dodavši da joj je najvažnije da je djevojčica dobro i da se dobro oporavlja.

Ministrica je rekla da je ostavku ponudila “iz moralnih i svih drugih razloga”. Upitana zašto nije podnijela neopozivu ostavku, Žalac je odgovorila: “Ne znam što bih vam rekla o tome.”