Žalac: O Bandićevim zahtjevima možemo razgovarati kada budu predočeni dokumenti

FaH

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac izjavila je u srijedu da zahtjevi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića još nisu stigli na adresu Vlade te istaknula kako se o svemu može razgovarati tek kada budu predočeni dokumenti.

Upitana je li Milan Bandić adresirao svojih pet zahtjeva Vladi, kako je najavio, Žalac je odgovorila da zahtjevi još nisu stigli te istaknula da će se razgovarati o svim projektima, kako s Bandićem tako i sa svima ostalima. Bandićeve zahtjeve nije komentirala.

Bandić je zatražio sufinanciranje iz državnog proračuna Dječje bolnice u Blatu, Imunološkog zavoda, projekta “Zagreb na Savi”, niskopodnih tramvaja i tračničke pruge sa zračnom lukom.

Na pitanje trebaju li Grad Zagreb i država zajednički financirati tramvaj od Zagreba do zračne luke ili 60 tramvaja rekla je da se razgovara tek s “predočenom dokumentacijom i papirima”, nakon čega se može očitovati.

Slučaj lažiranih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića nije htjela komentirati, ali je poručila kako je brine takvo podmetanje.