Zaklada Ana Rukavina: Nakon Dana otvorenih srca 59 novih darivatelja matičnih stanica

Zaklada Ana Rukavina upriličila je 6. dan otvorenih srca u sjećanje na Anu i jedanaest godina od njenog preranog odlaska te je Hrvatski registar od petka veći za 59 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica.

“Sretni smo jer se mladi ljudi upisuju u Hrvatski registar i žele pomoći. Zahvaljujući njima, Hrvatski registar danas broji više od 55 tisuća potencijalnih darivatelja, a njih 78 dali su oboljelim osobama u Hrvatskoj i inozemstvu priliku za život. Naša Ana bila bi ponosna na sve te dobre ljude i beskrajno sretna zbog svih spašenih života”, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Tijekom akcije svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade Ana Rukavina i važnošću upisa u Hrvatski registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.

Na Dan otvorenih srca u prostorijama Zaklade svoju podršku kratkim nastupom dala je i rock skupina Psihomodo pop.

Koncert “Želim život” na Trgu bana Jelačića 19. prosinca

Zaklada Ana Rukavina i ove godine, 19. prosinca, organizira tradicionalni božićni koncert “Želim život” na glavnom zagrebačkom Trgu, zajedno s medijskim partnerom Novom TV, uz izravan prijenos na toj televiziji.

Koncertom se Zaklada želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli njezinu razvoju i omogućili da se Anin san ostvari.

Građani koji ne mogu sudjelovati na koncertu, mogu pomoći radu Zaklade pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji će biti aktivan od 1. do 31. prosinca. Pozivom na humanitarni broj građani doniraju 5 kuna + PDV.

Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, Hrvatski registar danas broji više od 55.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je više od 53.572 uzoraka tipizirano.

Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 78 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 78 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo novu priliku za život, izvijestili su iz Zaklade Ana Rukavina. (Hina)