Zajednica žena HDZ-a podržala ratifikaciju Konvencije

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Nada Murganić nakon sjednice potvrdila je da je to stranačko tijelo podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije.

“Tema Predsjedništva zajednice žena HDZ-a bila je Istanbulska konvencija i njezino potvrđivanje. Članice su raspravile predloženi dokument i podržale ga jer je on u skladu sa svim programskim orjentacijama HDZ-a i Zajednice žena. Složile su se da je to jedan zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument”, kazala je Nada Murganić.

“Nije samo naša država ta koja ima problem sa nasiljem. To imaju i druge države i zato su i nastali takvi dokumenti. Smatramo da je Konvencija značajan dokument jer daje čvršći zakonodavni okvir”, kazala je Murganić i dodala da je upravo HDZ, kada je bio na vlasti, donosio dokumente u kojem se izrazilo opredjeljenje protiv nasilja i diskriminacije.

“Potrebno je jače se odrediti kažnjavanju nasilnika kroz zakone. Smatramo da je ovaj dokumenat vrijednost više i upravo ga mi kao žene trebamo bez rezerve podržati”, kazala je Murganić te dodala da na satanku nije bilo disonantnih tonova u vezi podrške potvrđivanja Istanbulske konvencije.

Murganić je potvrdila i da se Istanbulska konvencija sutra još neće naći na dnevnom redu Vlade. Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je prošlog tjedna, na Dan žena, kazao da će se taj dokument na Vladi naći u roku dva tjedna, prenosi N1.