Zahtjeve homoseksualaca smatramo izopačenošću, pa je i oduka Ustavnog suda ista

Anto Đapić održao konferenciju za medije

Piše: Anto Đapić

Odluka Ustavnog suda o pravu istospolnih parova na udomljavanje djece, izazvala je još jedno u nizu zgražanja u Hrvatskoj, pa mi u DESNO, opet moramo upozoriti više na one koji se zgražaju, kao i na metode navodne borbe za autentičnu Hrvatsku, nego na samu prirodu odluke.

Iako međunarodno respektabilni ustavni stručnjaci također ističu da je ovom odlukom Ustavni sud zagazio u aktivističko područje, što ga kao i nizom drugih odluka snažno kompromitira, a s njim i državni poredak u cjelini, mi mislimo da je ova odluka još jedan razlog za ozbiljno preispitivanje metoda, sadržaja i pozvanosti ključnih protagonista višegodišnje navodne borbe za kršćanske i humanističke vrijednosti u Hrvatskoj. U našoj političkoj naravi nije mirenje s pozicijom žrtve i gubitnika, nego traženje pobjedničkog puta, za što je uvijek primarno razmišljati o svojim djelima i slabostima.

Samo tako se hodi ka pobjedi.

Ustavni sud u obrazloženju svoje odluke poziva i obvezuje sudove tumačiti zakone, ne onako kako u njima piše, nego onako kako sudovi i pojedini suci misle da bi trebalo pisati, što je izravan uvod u pravni kaos i anarhiju. To u političkoj praksi znači još jednu potvrdu stanja goleme političke, ideološke i vrijednosne neravnoteže, koju s jedne strane izrazitom pretežnošću u posjedu društvene moći čine pronositelji i zastupnici „pobjedničke“ politike i ideologije Drugog svjetskog rata u okviru opasne platforme „antifašizma“ danas, a s druge strane izrazita podčinjenost kršćanske i nacionalne ideje i vrijednosti, na kojoj je ostvareno pobjedničko uspostavljanje samostalne države Hrvatske. Odluka Ustavnog suda otvara izravno mogućnost i poziva nositelje državne i društvene moći da zakone i pravni poredak primjenjuju i tumače kako hoće i kako odgovara snagama integriranim u platformu tzv. antifašizma.

Tome se nije moguće uspješno suprotstaviti ad hoc kampanjama, nepromišljenim potezima ili kozmetičkim polu-rješenjima. Hrvatska mora ujediniti svoje znanje, mudrost, odlučnost i u temeljima uništiti opasnu platformu „antifašizma“ te promovirati nacionalne i kršćanske vrjednote u stupove državnog i društvenog poretka, a to nije moguće bez osmišljene programske i političke platforme, koja će svojom jasnoćom, prihvatljivošću i povijesnom dokazanošću moći okupiti golemu većinu hrvatskog naroda i najbolje među nama.

Jedino tako se može uspješno spriječiti daljnje razaranje svih temelja hrvatskog društva i svega vrijednoga što baštini hrvatski narod.

Udomiteljstvo je sinonim za odgoj, odgoj je od postanka ljudske zajednice i teološki i filozofski neupitan privilegij obitelji. A obitelj je utemeljena na ženi i muškarcu, na obnovi života, na reprodukciji čovjeka, što je nužna premisa ako ćemo poštovati i osnovna znanstvena i vjerska načela.

Pravac razvoja tzv. ljudskih prava nove generacije, s dubinskim negiranjem i zadiranjem u samu bit čovjeka, što se sustavno razvija aktivizmom, a slijedom toga međunarodnim i nacionalnim zakonodavstvima pa zatim državnom prisilom u politike poništenja svih ljudskih zajednica, od obitelji do naroda, ovom je odlukom Ustavnog suda samo dodatno dobio prepoznatljivu potvrdu.

DESNO zbog svega izrečenog poziva hrvatske političke, nacionalne, kršćanske i suverenističke inicijative, organizacije, udruge, sve pojedince, naročito hrvatske intelektualce tih provenijencija da jednom zauvijek odgovorno, zrelo i mudro, s nužnom ljudskom poniznošću, ali i samopouzdanjem kritički razmotrimo stvarne domete tolikih pojedinačnih ad hoc nastojanja, čak i masovnih pokreta i pronađemo razloge višegodišnjih neuspjeha, koji idu na ruku tendencijama i praksama zbog kojih se sve više zgražamo preuzimajući poziciju žrtve.

Danas je nakon ove odluke Ustavnog suda vidljivo da snažna nacionalna inicijativa ustavne zaštite braka, koju smo svi podržali, nije bila dovoljno osmišljen i sveobuhvatan okvir zaštite obiteljske zajednice, a da ne spominjemo nekoliko realno neosmišljenih i neuspješnih inicijativa o izbornom sustavu, koje se sve povezuju sa Željkom Markić.

Suočeni smo s pogubnim posljedicama nepotpunih i kozmetičkih zahtjeva, suočeni smo s vrlo opasnim i izvrsno osmišljenim destruktivnim projektima sveobuhvatnih razornih posljedica, pa je krajnji čas odbaciti neuspješne programe i okupiti svu nacionalnu pamet radi stvaranja dobitne idejne i programske platforme.

To je ispit za naše taštine, to je poziv na odgovornost i neupitno svjedočenje kršćanskih, nacionalnih i suverenističkih vrjednota hrvatskog naroda, i nitko na taj poziv ne smije ostati gluh, niti tražiti alibi za svoju sebičnost i neodgovornost. Mi smo razrađujući naše Vukovarske teze više puta u konkretnim prilikama i pred izazovom nametanja homofilije kao ekvivalenta ljubavi i ljudskih prava, jasno istaknuli da se ne može s pozicije manjinske različitosti zahtijevati općedruštvena jednakost, koja poništava te različitosti.

Ustavni sud je svojom odlukom širom rastvorio vrata negaciji spolnog određenja čovjeka namećući tu negaciju u temeljni odgoj i u obiteljsku narav, otvorio je vrata negaciji žene i muškarca uspostavljajući obitelj samo na muškarcima ili ženama s devijantnim prirodnim, ali i socijalnim sklonostima. DESNO će se uvijek zalagati za sveopću društvenu jednakost homoseksualaca u svim sferama ljudskog djelovanja i pripadajućih socijalnih prava, ali nikada neće pristati na nasilno društveno izjednačavanje njihovih zahtjeva obiteljskog, odgojnog i reproduktivnog tipa, jer ta prava proizlaze iz naravi zajednice i postojanja muškarca i žene. Mi smo više puta naglašavali da javnu promociju, zastupanje i ozakonjivanje takvih zahtjeva homoseksualaca smatramo izopačenošću, pa upravo izopačenom zato smatramo ovu odluku Ustavnog suda.

Vrijeme je da se Hrvatska s ovih opasnih stranputica zaputi svojim korijenima i vrijednostima uma, duha i razuma na kojima se održao hrvatski narod.