Zagrepčani u Novu 2018. godinu veselo, uz glazbu i tradicionalni vatromet

U Zagrebu je na središnjem Trgu bana Jelačića uz glazbu, pjesmu, ples i tradicionalni ponoćni vatromet dočekana Nova godina, a sa Zagrepčanima i njihovim gostima gradonačelnik Milan Bandić odbrojavao je posljednje minute 2017. i poželio sretnu 2018. godinu.

Na središnjem dočeku na Trgu bana Jelačića okupljene su u 2018. uveli DJ, Gazde, Doris Dragović, a nakon zdravice, gradonačelnikove čestitke i ponoćnog vatrometa nastupili su Tonči Huljić & Madre Badessa te grupa Vatra.

Kao i proteklih godina, gradonačelnik Bandić je prije dolaska na glavni zagrebački trg, na Staru godinu obišao Prenoćište Crvenog križa u Kosnici, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, zagrebačku Javnu vatrogasnu postrojbu te Policijsku upravu zagrebačku.

U Zagrebu je 2018. godina, veselo, uz glazbu, pjesmu i ples dočekana i na brojnim omiljenim adventskim lokacijama.

Glavni grad Hrvatske je, naime, već treću godinu zaredom proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi, pa su mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti Novu 2018. dočekali na trgovima u središtu grada, uz bogat zabavni program.

I na najboljoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji “ufuliralo” se u Novu 2018.

Tako se na najboljoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji – “Fuliranju”, koji je tu titulu dobio krajem 2017. u anketi Turističke zajednice grada Zagreba, raspjevano i rasplesano “ufuliralo” u Novu 2018. s poznatim hitovima Ljetnog kina. Doček je na “Fuliranju” počeo na Silvestovo u podne, glazbenim vremeplovom, za čijim su kormilom bili poznati zagrebački DJ-ovi Didi, Mrkva i Voda. Posebni program bio je organiziran i za djecu.

Novogodišnji doček bio je organiziran i u parku Zrinjevcu. Slavlje za najmlađe počelo je na Staru godinu u 16,30 sati uz glazbenu predstavu “Pjeva mi se pjesma – Orkestra Pokaloka” u izvedbi teatra Poco Loco u sklopu kojeg su djeca, uz tradicionalno odbrojavanje u 17 sati, dočekali Novu godinu.

Program za odrasle počeo je u 18 sati kada je svoj nastup započeo DJ Lefty, a glavni izvođač večeri bio je Mate Grgat koji je pozornicu preuzeo u 22 sata i okupljene uveo u Novu godinu.

I Ledeni park na Trgu kralja Tomislava bio je jedinstveno mjesto za novogodišnji doček, gdje su se Zagrepčani ‘uklizali’ u Novu 2018. Program je počeo na Silvestrovo u 11,30 sati dječjim dočekom, a sam prijelaz iz stare u novu 2018. godinu dočekao se uz svirku Groovy Cakesa.

Jedan od zagrebačkih dočeka Nove 2018. organiziran je i na Europskom trgu, uz elektroničku glazbu i nastup zagrebačkog DJ-a Eddy Ramicha.