Zagrepčani dobivaju besplatne kućne kompostere

Na adrese više od 17 tisuća zagrebačkih kućanstava uskoro će pristići besplatni kućni komposteri, doznaje se u srijedu iz Zagrebačkog holdinga – Podružnice Čistoće.

Komposteri će biti podijeljeni svim onim kućanstvima, odnosno građanima koji su se odazvali na Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu kućnog kompostiranja otpada objavljen početkom travnja.

Projekt je pokrenut s ciljem uspostave cjelovitog održivog sustava gospodarenja otpadom, poticanja ekoloških vrijednosti te smanjenja ukupne količine otpada koja završava na odlagalištima.

U provedbi projekta Zagrebački centar za gospodarenje otpadom na više od 115.000 adresa obiteljskih kuća na području Grada Zagreba poslao je prijavne obrasce, a same prijave trajale su do 7. kolovoza, odnosno 120 dana od dana objave Javnog poziva.

Sveukupno se prijavilo više od 17.000 građana, a svima njima će u sklopu ovoga projekta biti dodijeljeni komposteri za kućno kompostiranje otpada. Kompostere će na adresu zainteresiranih građana dostaviti Zagrebački holding-Podružnica Čistoća, i to u idućih tri do četiri mjeseca, poručuju iz Zagrebačkog Holdina – Podružnice Čistoće.

Na Elektroničkom oglasniku javne nabave danas je objavljena informacija kako je posao isporuke kućnih kompostera dobila tvrtka Gradatin po cijeni od 5,8 milijuna kuna bez PDV-a.