Zagrebačkoj publici predstavljena knjiga „Pilot s Jadrana“ Ante Gregova

Sinoć je u prepunoj knjižnici Bogdana Ogrizovića održano predstavljanje knjige „Pilot s Jadrana“ cijenjenog književnika Ante Gregova, Jurina. Predstavljanju su svjedočili mnogi zaljubljenici u lijepu riječ, što je dokaz da za ovu umjetničku granu još uvijek ima mjesta.
„Pilot s Jadrana“ drugi je roman Gregova, koji, premda je tematski različit od prvijenca, romana „Čovjek koji je razgovarao s krijesnicama“, s njime dijeli važnu poveznicu: progovara o ljudskim sudbinama.

U razgovoru i predstavljanju knjige sinoć su, osim književnika Gregova, sudjelovali i spisateljica i dramaturginja, Maja Gregrl, književnik i počasni predsjednik Hrvatskog književnog društva Valerio Orlić, književnik i književni kritičar Nikola Šimić Tonin, te glumac  Antun Tudić koji je vjerno predočio ulomke iz knjige, kao novinar i glazbeni maestro Stjepo Martinović koji je gitarom popratio Tudićeve riječi.

Djetinjstvo i mladalačke dane Ante Gregov je proveo u Preku na otoku Ugljanu, živi i radi u Zadru. Surađuje s književnim časopisima „Hrvatska misao“, „Dubrovnik“, „Motrišta“, „Osvit“, „Smotra“ i „Književno pero“.
Objavio je knjige pjesama Kapi sreće, Strune života, Luzarica, Čekanje u hodu, monodramu Dama u pratnji kavalira, te roman Čovjek koji je razgovarao s krijesnicama, kao i sinoćpredstavljen roman, Pilot s Jadrana.

„Iznimna mi je čast bila predstaviti knjigu bašovdje, u voljnom gradu Zagrebu, u kojem se većim dijelom odvija radnja romana „Pilot s Jadrana“. Drago mi je da smo se večeras okupili u ovolikom broju, što pokazuje da nas još ima koji volimo knjigu i živimo od snova i za snove.“- rekao je književnik Ante Gregov.

Ulomak iz knjige „Pilot s Jadrana“:

„Reci mi djede, tko je onaj čovjek što pognute glave tužan šeta u dugom crnom kaputu?

– To je Pilot s Jadrana! Samo jedan u nizu milijuna šetača.“