Zagrebački ZOO u subotu predstavlja walk in nastambu za prstenastorepe lemure

Zagrebački Zoološki vrt predstavit će u subotu, 23. rujna, takozvanu walk in nastambu za prstenastorepe lemure, a u povodu predstavljanja održat će se i program pod nazivom “Lemuriranje”, priopćio je u četvrtak ZOO.

Predstavljanje te nastambe bit će od 10 sati, a cijeli program trajati će do 17 sati. U ZOO-u kažu da je riječ o nastambi izgrađenoj u sklopu prve faze njihove modernizacije koja posjetiteljima omogućuje da u nju uđu te da budu u neposrednoj blizini životinja bez vizualnih prepreka.

“Nastamba za lemure dio je tematske cjeline Madagaskar koja obuhvaća nastambe za madagaskarske ptice i kornjače, suvenirnicu te sanitarne prostorije za posjetitelje”, kažu u ZOO-u.

Subotnji program edukatori su nazvali “Lemuriranje”. Najavljuju da će u edukativnom kutku posjetitelje upoznavati s faunom Madagaskara, a doći će i gost iznenađenja, madagaskarska životinja koju će djeca moći dotaknuti.

“Čoporativno druženje” naziv je priče o lemurima u samoj nastambi, dakle, kako kažu u ZOO-u, na nekoliko desetaka centimetara od tih razigranih primata. U 11 sati bit će javno hranjenje lemura, pa će im timaritelji pripremiti omiljene poslastice.

N.A./H