Zagrebački SDP demantirao brisanje Milanovića iz stranke

V.d. predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a Saša Molan demantirao je medijske napise da je zbog neplaćanja članarine u tijeku postupak brisanja članova iz stranke, te da je tom akcijom obuhvaćen i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Neistinama, konstrukcijama i spinovima Molan je nazvao napise da je Zoran Milanović u opasnosti da bude izbrisan iz SDP-a, a demantirao je i kampanju masovnog brisanja članova koji dulje od godinu dana nisu uplaćivali članarinu.

“Cijela priča se ponavlja drugi put, ti medijski napisi nemaju nikakve istine ni ozbiljnosti. Riječ je o konstrukcijama i spinu jer SDP-u raste rejting”, izjavio je Saša Molan za Hinu. “Pojedine stranačke organizacije redovno donose odluke o učlanjenjima i isključenjima, no nije bilo nikakvog naputka da se ide u neku općenitu akciju isključenja članova zbog članarine”, dodao je.

Pojašnjava i kako u SDP-u po jednu kunu mjesečne članarine plaćaju učenici, studenti i nezaposleni te socijalne kategorije, po pet kuna članarine plaćaju umirovljenici, 20 kuna zaposleni, a članarine saborskih zastupnika iznose više od tisuću kuna.

Milanović, koji je početkom godine zamrznuo svoj saborski mandat, prešao je u kategoriju zaposlenih članova SDP-a i trebao bi plaćati 20 kuna članarinu stranci, a je li dužan za prethodna razdoblja Molan ne zna.

Objasnio je kako se oni koji imaju dug od šest i više mjeseci – nemaju pravo kandididature za stranačke funkcije i nemaju pravo glasa na konvencijama. Oni koji duguju više od 12 mjeseci dobivaju obavijest o isključivanju iz članstva. No, SDP je, kaže Molan, uvijek bili socijalno osjetljiv te prođe i nekoliko godina da se vidi želi li netko ostati članom i podmiriti članarinu.