Zagrebački i zadarski policajci uhitili devetoro opskrbljivača dilera marihuanom

Zagrebačka policija je u suradnji sa zadarskim kolegama uhitila devetoro osoba zbog preprodaje marihuane koju su nabavljali i prodavali drugim preprodavačima na području Zagreba i Zadra.

Akcija uhićenja sedmorice osumnjičenika na zagrebačkom i dvojice na zadarskom području krenula je nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, objavila je u srijedu zagrebačka policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 36-godišnjak i 34-godišnjak nabavljali marihuanu i kokain, koje su potom samostalno ili posredstvom ostalih osumnjičenika prodavali drugim preprodavačima droge na području Zagreba.

Utvrđeno je također da je 36-godišnjak zajedno s 31-godišnjakom prevozio marihuanu iz Zagreba u Zadar, gdje su je prodavali 24-godišnjaku i 29-godišnjaku koji su je prodavali svojim kupcima.

Osim devetorice osumnjičenika, policija je u sklopu istog istraživanja na području Zagreba uhitila 37-godišnjaka kod kojeg je pronašla gotovo dva kilograma marihuane te 51-godišnjaka i 34-godišnjaka koji su imali po više od kilogram marihuane. (H)