Zagrebačka županija: Četiri nova vozila za hitnu medicinsku pomoć

Ilustracija

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je četiri nova vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna, koja će biti raspoređena u ispostave Dugo Selo, Velika Gorica, Ivanić-Grad i Zaprešić, priopćila je u srijedu Zagrebačka županija.

Ključeve vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručila je u Ivanić-Gradu zamjenica župana Nadica Žužak. Gajnik je rekao kako će do kraja godine biti dodijeljeno još pet vozila za sanitetski prijevoz, za što je ukupno osigurano 2,7 milijuna kuna.

“Osim nabave novih vozila i ulaganja u imovinu, ulažemo i u ljudske potencijale. U ovom trenutku Zavod za hitnu medicinu ima dva specijalizanta za čije nam je specijalizacije iz europskih fondova odobreno 2,3 milijuna kuna”, rekla je zamjenica župana.

Za potrebe Zavoda za hitnu medicinu od 2014. godine do danas Zagrebačka županija nabavila je ukupno 42 vozila ukupne vrijednosti 13,7 milijuna kuna.

Sva vozila hitne medicinske pomoći mlađa su od tri godine, a godišnje prijeđu preko 5,5 milijuna kilometara, kazao je ravnatelj Gajnik.

Zagrebačka županija i ove godine financira timove hitne medicinske pomoći u Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini s 1,2 milijuna kuna. U istom iznosu financira se i rad osam punktova posebnog dežurstva u neradne dane i blagdane u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije, kako bi se smanjio pritisak na hitnu medicinu, navodi se u priopćenju. (H)