Zagrebačka policija zaplijenila više od četiri kilograma heroina

Zagreb, 06.11.2019. - Izvanrednu konferencija MUP-a povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja vezano za kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama". Na fotografiji Marija Goatti. foto HINA /Zvonimir KUHTIĆ/zk

Zagrebačka policija u četvrtak je izložila više od četiri kilograma heroina zaplijenjenog u srijedi u akciji na zagrebačkoj Trešnjevci.

“Statistički gledano, ovo je druga najveća zapljena na području Republike Hrvatske”, istaknuto je na izvanrednoj konferenciji u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Policijska akcija započela je u utorak nakon što je kod 51-godišnjeg muškarca pronađena nešto manje od grama kokaina.

Nakon toga pretragom njegove kuće pronađeno je 38 grama heroina, tridesetak grama kokaina, dvije digitalne vage i smjesa za “razrijeđivanje” droge.

Glavna lovina – čak 4,225 kilograma heroina pakiranog u sedamnaest vrećica, policajci su pronašli u sjedalu motocikla parkiranog u garaži.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava protiv 51-godišnjaka i 43-godišnje žene dostavljena je općinskom Državnom odvjetništvu.

Kako je istaknuto, ova rekordna zapljena uslijedila je nakon što je prije dva dana u Zagrebu pronađeno preko dva kilograma heroina u automobilu srpske registracije.