Zagrebačka policija u raciji, u prostoru jedne udruge našla hrpu ljudi, marihuanu, ali i sablju, mačetu…

Zatvoreni ugostiteljski objekti, u noćnom baru zatečen pozitivan mladić

Zagrebačka policija, inspektori i pripadnici Civilne zaštite proveli su raciju na Trnju sa subote na nedjelju te utvrdili kršenje epidemioloških mjera- radnog vremena i broja okupljenih u objektu u Koturaškoj te su priveli 40-godišnjaka.

Na području Trnja, u udruzi u Koturaškoj ulici tijekom racije, inspektori Civilne zaštite utvrdili su kršenje odluke Stožera Civilne zaštite – prekoračenje radnog vremena i okupljenih 24 osoba u objektu. Državni inspektorat je izdao mjeru usmena zabrana obavljanja neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u prostor, najkraće na 30 dana.

U službene prostorije na kriminalističko istraživanje je doveden 40-godišnji predsjednik udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“.

Ujedno, u prostoru objekta pronađene su dvije uzgojene sadnice droge marihuane te je obavljen očevid, a u svezi toga će se također provesti kriminalističko istraživanje po okončanju kojeg će biti podnijeta kaznena prijava protiv 40-godišnjaka.

Također, oduzet mu je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož. Zbog plinskog pištolja i patrona provest će se prekršajni postupak temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U istom tom prostoru zatečene su i dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja kod koje je pronađena manja količina marihuane i speeda te 42-godišnjakinja kod koje je pronađena drobilica s marihuanom i zbog toga će policijski službenici s Trnja provesti kriminalističko istraživanje.