Zagrebačka policija oglasila se nakon istupa sestre nestale Marijane Seifert

Nakon što je sestra nestale Marijane Seifert, Maja Kovačević, javnost šokirala izjavom da je njezina sestra ubijena, zagrebačka policija pojasnila je za Dnevnik.hr što je sve poduzeto tijekom potrage za nestalom.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su od trenutka zaprimljene prijave nestanka osobe, poduzeli sve mjere i radnje prilikom traganja, a koje se poduzimaju i dalje”, odgovorili su na upite Dnevnik.hr iz policije.

“Po prijavi nestanka stavili smo u funkciju sve alate koje koristi policija u traganju za nestalim osobama, između ostalih radnji i mjera provedena je pretraga terena za koji su policijski službenici na temelju prikupljenih saznanja locirali kao moguću početnu lokaciju traganja, kao i korita rijeke Save te su ujedno pregledane nadzorne kamere na lokacijama za koje su prikupljena saznanja da se osoba kretala.”

Isto tako, dodaju, obavili su razgovore sa svim osobama za koje je postojala mogućnost da raspolažu saznanjima o nestaloj Marijani Seifert. Pregledavali su njezine životne navike, kretanja i ostale bitne činjenice.

“Još jednom naglašavamo da policijski službenici od same prijave nestanka kontinuirano provode i provodit će ciljane aktivnosti kroz provjeru dostupnih prikupljenih informacija radi otkrivanja novih informacija koje se koriste u svrhu traganja i u konačnici pronalaska osobe”, zaključili su.

Marijana Seifert je nestala u noći 26. travnja 2022. kada je otišla iz doma na Savici u Zagrebu, gdje je živjela s obitelji, a nestanak je policiji prijavio njezin suprug Karlo Seifert.