Zagreb: Tradicionalna novogodišnja utrka “Nova na Savi”

Zagreb, 01.01.2020. - Atletski klub Maksimir organizirao je utrku pod nazivom Nova na Savi koja se održala na Savskom nasipu. Tom utrkom trkači započinju svoju trkačku godinu, čestitaju si Novu 2020. i ujedno na najbolji način krenu u Novu godinu sa zdravom navikom važnosti trčanja i kretanja. Trčalo se na pet kilometara. foto HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ zk

U Zagrebu je na Novu godinu održana tradicionalna novogodišnja utrka pod nazivom “Nova na Savi”, u organizaciji Atletskog kluba Maksimir, a sudjelovalo je oko 400 trkačica i trkača.Startalo se točno u podne na savskom nasipu, na Obali dr. Savke Dabčević-Kučar (Kod Boćarskog doma).

“Ovom utrkom trkači su započeli svoju trkačku godinu, čestitali si Novu 2020. i ujedno na najbolji način krenuli u Novu godinu sa zdravom navikom važnosti trčanja i kretanja. Naravno da je ova utrka bila i najbolji ‘detox’ nakon unošenja obilnih količina hrane i pića tijekom blagdana”, priopćili su organizatori.

Pobjednik utrke u muškoj konkurenciji bio je Bruno Erent iz Atletskog kluba Agram, a pobjednica utrke u ženskoj konkurenciji bila je Veronika Jurišić iz Atletskog kluba Sljeme.