Zagreb osuđen na Bandića?

Skora bitka za Zagreb neće se uklapati u olimpijske norme da je važno sudjelovati; dosadašnjeg gradonačelnika svi su već otpisali, pa pretendenti na njegovo mjesto već tešu ražanj iako je zec još duboko u šumi, piše u nedjelju Večernji list.

Ni Milan Bandić ne pokazuje da misli predati vlast bez borbe; ipak se radi o njegovoj koži: pala joj je cijena, ali se još uvijek može skupo prodati.

Rijetko se tko može kladiti na Bandića, a u ovoj fazi utrke još nema grla za koje bi se moglo reći da ima 51 posto šanse da će pobijediti. Ili im nedostaje karizme ili nemaju jako stranačko zaleđe.

Uglavnom, od silnoga svijeta u Zagrebu još nema dovoljno jake ličnosti koja bi se nametnula kao favorit u borbi za Bandićeva nasljednika.

Je li dosadašnji gradonačelnik stvarno toliko jak da nema konkurencije ni kad je tako oslabljen, i fizički i moralno, ili je politička ponuda slaba, i neće biti bolja dok se na izbornim listama pojavljuju tipovi kojima nije mjesto u politici?

Hrvatska nema što drugima predbacivati: žanje baš ono što već dugo sije negativnom selekcijom, donosi Večernji list.

Dnevnik navodi i da će u predstojećoj kampanji HDZ morati odvagnuti koliko granatirati svog kompromitranog dojučerašnjeg saveznika, a SDP je li mu važnije srušiti Bandića ili dobiti svog gradonačelnika.