Zadarski monstrum: Silovao vlastitu kćer preko 1500 puta, triput je ostala trudna, rodila je jedno dijete

Pixabay

Pedesetjednogodišnji Zadranin koji je 16 godina silovao vlastitu kćer i s njom dobio dijete osuđen je u četvrtak na Županijskom sudu u Zadru na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Monstrum je osuđen po svih pet točaka optužnice, izrečena mu je sigurnosna mjera obveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od dvije godine, a mora podmiriti i sudske troškove od ukupno 41.505 kuna.

Rođenu kćer silovao je bez prestanka u razdoblju od njezine 12. do 28. godine, više od 1500 puta. Kći je s ocem dobila dijete kao maloljetnica, dva puta je nakon toga namjerno pobacila, a jednom se s 15 godina pokušala i ubiti, piše Zadarski.hr.

Cijelo vrijeme je živio sa suprugom i šestero djece. Svi su znali što otac radi najstarijoj kćeri, ali su zbog stalnih maltertiranja, teroriziranja i fizičkog nasilja, živjeli u strahu za svoje živote ako ga prijave.

Štoviše, kad je jedna kći oca prijavila policiji, a supruga Centru za socijalnu skrb, policajci su joj rekli da “neke obitelji znaju zvati po pedeset puta”, dok su djelatnici Centra majci rekli “da oni ne mogu ništa”.

“Nitko nije ni pokušao provjeriti njihove navode”, kazao je zadarski sudac Boris Radman, piše Zadarski.hr. Do pravomoćnosti presude zadarski Fritzl će ostati u zatvoru.