Zadar- Zbog podvođenja 30-godišnjakinje privedana 22 -godišnjakinja

Zbog podvođenja 30-godišnje plesačice za klijente na jahti, u Zadru je u četvrtak navečer policija privela 22-godišnjakinju iz Zagreba, priopćili su iz PU zadarske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 22-godišnjakinju se osnovano sumnjiči da je počinila kazneno djelo prostitucije s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi

 Kako se navodi u priopćenju, 25. rujna u večernjim satima osumnjičena je organizirala i dogovorila pružanje seksualnih usluga 30-godišnje žene hrvatskoga porijekla na jahti klijenata na zadarskom području za novčanu naknadu od 8.000 kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga noćnog kluba i stana koji osumnjičena koristi. U stanu je zatečen 29-godišnji hrvatski državljanin kod kojega su u kući u kojoj je stanovao sa ženskim osobama pronađeni pištolj kalibra 7,62 milimetra sa streljivom te manja količina hašiša.

Protiv 30-godišnjakinje podnesen je optužni prijedlog zbog odavanja prostituciji, a protiv 29-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog neovlaštenog posjedovanja droge i oružja.

(Hina)