Zadar: Četiri nova vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

Ilustracija

 Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije bogatiji je za četiri nova vozila, vrijedna gotovo dva milijuna kuna, kupnjom jednog vozila za sanitetski prijevoz, te tri za potrebe Hitne pomoći, Zavod je vozni park povećao na ukupno 31 vozilo, objavila je u ponedjeljak Zadarska županija.

“Cilj je osigurati kvalitetan prijevoz za sve potencijalne bolesnike ili unesrećene, s naglaskom na udaljene ispostave Zavoda kojima su nova vozila i namijenjena”, rekao je na primopredaji vozila župan Božidar Longin.

Sanitetski prijevoz za osobe s invaliditetom nova je usluga za pacijente, a tri ostala vozila namijenjena su za izvanbolničku hitnu medicinu i ići će u ispostave Pag, Posedarje i Benkovac koje su iskazale najveću potrebu za novim vozilom, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Predrag Orović.

Cijena po vozilu, naveo je, iznosi više od 580 tisuća kuna, s opremom preko milijun kuna. Županija je sudjelovala s 270 tisuća kuna decentraliziranih sredstava, no ukupna vrijednost koju je ove godine dala za svu opremu je oko 500 tisuća kuna, jer su nabavljena i dva mehanička reanimatora.

Vozila će se koristiti već ovaj tjedan, najavio je Orović.

Nakon primopredaje, župan Longin i ravnatelj Orović predstavili su projekt izgradnje zgrade ispostave Hitne medicinske pomoći u Ninu. (h)