Za vikend u splitskim lukama 65 tisuća putnika

Da se turistička sezona u Splitu i okolici dobro zahuktala potvrđuju podaci iz zračne i gradske luke koji govore da će kroz dva dana vikenda kroz njih proći oko 65 tisuća putnika, u luci su uz to, usidrena i dva kruzera sa oko 2800 putnika koji plove pod zastavom Bahama i Francuske, doznaje se u tim dvjema lukama.

Mate Melvan, voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci rekao je Hini kako su samo u subotu u zračnu luku sletjela 92 aviona sa 25 tisuća putnika, svibanj su pak zaključili s povećanjem prometa od 18 posto.
U nedjelju očekujemo 65 aviona sa 16 tisuća putnika što znači da će kroz dva dana vikenda kroz našu luku proći oko 40 tisuća putnika i 157 aviona iz raznih svjetskih destinacija. Zadovoljni smo brojkama ostvarenim od početka godine, sezona je zaista dobro započela, kazao je Melvan.
 U Gradskoj luci Split u subotu se očekuje oko 16 tisuća putnika. Najviše ih putuje s otoka Brača (6700), Šolte, Korčule, Lastova i Visa. Katamaranima će se s obližnjih otoka i iz Dubrovnika prevesti 3520 putnika.
Danas su u luku uplovila dva velika kruzera, jedan prevozi 2500 putnika, drugi njih 300. Kruzeri, uključujući i one manje, danas će dovesti 4500 putnika, a za nedjelju ih je najavljeno tri tisuće, pridodaju li se tome i putnici iz transfera to je dodatnih dvije tisuće, rekao je rukovoditelj Lučkog operativnog centra Vicko Vrgoč. (H)