Za vikend rekordnih 53.000 putnika u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci

Tijekom ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci očekuje se oko 53 tisuće putnika što je rekordni ovogodišnji vikend promet u tim lukama.

“Očekujemo da će ovog vikenda kroz splitsku trajektnu gradsku luku prometovati oko 35.000 putnika i oko 11.000 vozila u trajektima u oba smjera prema srednjodalmatinskim otocima,” rekla je u subotu Hini Jelena Ivulić voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu.

Dodala je kako je zbog povećanog putničkog promet danas uvedena i jedna izvanredna linija Split-Supetar na Braču.

Iznimno smo zadovoljni povećanjem promet putnika u splitskoj gradskoj luci,” istaknula je Ivulić. dodavši kako je primjetan i porast putnika koji prema srednjodalmatinskim otocima ne putuju osobnim vozilima nego je riječ o stranim turistima koji su u Split doputovali vlakovima ili zrakoplovima te nastavljaju trajektima i katamaranima u smjeru srednjodalmatinskih otoka.

Voditelj službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan je rekao kako će ovog vikenda u njoj prometovati oko 18.000 putnika.

“Ovog vikenda u splitsku će zračnu luku sletjeti 120 zrakoplova od kojih je 100 komercijalnih, a 20 privatnih,” rekao je Melvan za Hinu.

Napomenuo je i kako je među putnicima koji u splitsku zračnu luku dolaze iz cijelog svijeta primjetan povećan broj Amerikanaca.