Za ubojstvo 68-godišnjakinje u Pakracu osumnjičena njemačka državljanka

Njemačka državljanka (1972.) osumnjičena je da je u rujnu u Pakracu ubila 68-godišnju ženu, a Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je na temelju kaznene prijave požeško-slavonske Policijske uprave rješenje o provođenju istrage protiv njemačke državljanke (1972.) zbog osnovane sumnje da je počinila ubojstvo iz čl. 110. Kaznenog zakona, priopćilo je u utorak to odvjetništvo.

Osnovano se sumnja da je okrivljenica od 10. do 11. rujna 2017., s ciljem da je usmrti, tupim predmetom u njezinoj obiteljskoj kući u Pakracu izudarala 68-godišnjakinju, koja je od ozljeda umrla, ističe se u rješenju o provođenju istrage.

Na prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva u Bjelovaru, sudac istrage Županijskoga suda u Bjelovaru odredio je okrivljenoj njemačkoj državljanki istražni zatvor. Rekao je da se ona, kako bi izbjegla kazneni postupak, krije te da je nedostupna hrvatskim pravosudnim tijelima, zbog čega Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru “poduzima daljnje potrebne radnje” u skladu sa zakonskim odredbama.

Hina